Quan parlem de iogurt estem parlant d'un producte que podria tenir 4500 anys !!
El iogurt és un aliment beneficiós per a la salut per la seva fàcil digestió i l'aportació de calci, vitamines, minerals i bacteris útils que protegeixen i regulen la flora intestinal.
El iogurt és el resultat de la fermentació de la llet mitjançant dos bacteris: el lactobacillus bulgaricus i el spreptococcus thermophillus. El iogurt conté moltes més bacteris però només aquestes dues són les responsables de la fermentació àcida de la llet. Els bacteris, a una certa temperatura, es nodreixen de la lactosa del iogurt i produeixen un producte de rebuig que és l'àcid làctic que dóna al iogurt la seva aroma i acidesa característics.
Aquí us anotem els passos per a fer un exquisit iogurt tal i com ho hem fet a classe.
Ingredients:
• 1 l de llet
• 1 iogurt o 1 sobre de ferments vius per iogurt
• Llet en pols (opcional per donar més cremositat)
Ingredients |
Barrejar poc a poc la llet amb el iogurt. Omplir un o diversos pots amb la barreja. Tapar els pots. Embolicar bé amb una manta de llana i deixar-los reposar en un lloc càlid durant mínim 8 hores. Deixar reposar en nevera el iogurt almenys durant 3 hores abans de consumir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada