dilluns, 24 de novembre del 2014

FEM IOGURT

Dins de la setmana de la ciència , a la classe de 5è hem fet iogurt. La realiatzació de iogurt a partir de la fermentació de la llet és un exemple de biotecnologia.

Quan parlem de iogurt estem parlant d'un producte que podria tenir 4500 anys !!
El iogurt és un aliment beneficiós per a la salut per la seva fàcil digestió i l'aportació de calci, vitamines, minerals i bacteris útils que protegeixen i regulen la flora intestinal.


El iogurt és el resultat de la fermentació de la llet mitjançant dos bacteris: el lactobacillus bulgaricus i el spreptococcus thermophillus. El iogurt conté moltes més bacteris però només aquestes dues són les responsables de la fermentació àcida de la llet. Els bacteris, a una certa temperatura, es nodreixen de la lactosa del iogurt i produeixen un producte de rebuig que és l'àcid làctic que dóna al iogurt la seva aroma i acidesa característics.

Aquí us anotem els passos per a fer un exquisit iogurt tal i com ho hem fet a classe.

Ingredients:
1 l de llet
• 1 iogurt o 1 sobre de ferments vius per iogurt
Llet en pols (opcional per donar més cremositat)

Ingredients
Barrejar poc a poc la llet amb el iogurt. Omplir un o diversos pots amb la barreja. Tapar els pots. Embolicar amb una manta de llana i deixar-los reposar en un lloc càlid durant mínim 8 hores. Deixar reposar en nevera el iogurt almenys durant 3 hores abans de consumir.














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada